9. Anna-réti misék Székelyföldről nézve.

Beküldve: Szent Anna-rét

Dicsértessek az Úr Jézus Krisztus!

Visszautasítok minden engeszteléssel kapcsolatos aggodalmat, ugyanis a helyes csatasorba rendeződésnek, felfejlődésének az idejében vagyunk benne. Csata időket élünk ugyanis, akárcsak őseink. Hanem most egy szinttel feljebb domborodik ki a csata, vagyis lelki síkon. Őseink fegyverzete a kard volt és a különböző barci eszközök. A mi fegyverünk az ima, s minden mi Isten legnagyobb dicsőségére szolgál.

A csatasorba való rendeződésünk, felfejlődésünk, helyezkedéseink szigorúan csakis az őseink által több évszázadon keresztül jól és sikeresen bejáratozott formában kell, hogy történjen. Nevezetesen arról van szó, hogy eleink kik  Boldogasszony Szűzmária segítségül hívásával védelmezték Magyarország határát, a kereszténység hatarait. A székelyek elől, az elsők között harcoltak kardjukkal harci eszközeikkel, lendületükkel, tüzesebb lelkületükkel - segítve, átjárva, buzdítva az egységes harcoló testületet.

 

Petőfi Sándor: A Székelyek

Nem mondom én: előre székelyek!
Előre mentek úgyis, hős fiúk;
Ottan kíván harcolni mindegyik,
Hol a csata legrémesebben zúg.
Csak nem fajult el még a székely vér!
Minden kis cseppje drágagyöngyöt ér.


 

Petőfi Sándor: A Székelyekhez

 

Föl, Székely, nézz szembe az ellenséggel

Ki néz vele szembe, ha nem a székely

Hisz a székely ősapja volt Attila

Kit úgy hittak, hogy az isten ostora

A következőkben ismertetem az elmúlt napokban  tapasztaltakat.

A hónap első szombatján  június 2-án úgy döntöttem, hogy az irgalmasság óráját, mit évek óta végzek az Engesztelők Lapján közöltek alapján, a csíksomlyói hegyoldalban lévő szentkorona alakú kápolnánál akarom végezni, hol van egy Nagymagyarországot megformált oltár, s rajta a Szűzanya.

Erdélyi idő szerint 14 .45 körül kijövet a somlyói kegytemplomból, elkezdtem az irgalmasság órájára való előkészítő imákat  az Engesztelok Lapján közölt imával: „az irgalmasság órájában a Mennyei Atya megnyitja az eget...” stb, és itt szokás szerint felajánlottam mindazon szándékokra, miket a legszentebb áldozat bemutatásánál a kehelybe belehelyezni szoktam. Ezzel egyidőben miközben haladtam a kápolna fele, elkezdett cseperdözni egészen zivatarba fordulóan, a helyszinre érve az irgalmasság órájára már rendesen zuhogott a sokak által várva várt égi áldás, kivált az irgalmasság és a szeretetláng rózsafüzérét befejezve, nekikezdve a keresztút rózsafüzérének. Az eső bő két órán át tartott egészen a magyarországi irgalmasság órájának végéig, vagyis imában telt el.

Figyelve a jelekre az a gondolat járt bennem, hogy vajon mi az, amit az Engeszelők Lapja oldalon az engesztelő kápolna, illetve az Anna-réti engeszteléssel kapcsolatos friss közreadásokat illetően bennem megfogalmazódnak. Eközben mialatt zuhogott a eső, észre vettem, hogy  fölülről rácsepeg az eső a Szűzanya koronájának keresztjére lefolyva egészen a Szűzanyán keresztül a Nagymagyarországot megidéző kőoltárra. Ennyit az eznapi történésekről észrevételekről.

Másnap a hónap első szentségimádásán részt véve az Oltáriszentségben jelenlevo Úr Jézus elé tártam gondolataimat. A következő gondolatok álltak össze bennem. Kell a csíksomlyói hegyoldal szentkorona alakú kápolnájánál szombatonként a román, illetve a magyar idő szerinti irgalmasság óráját áthidaló engesztelést folytatni. Minderre pedig elég terjedelmes a Görög Rítusú Szent liturgia. Vagyis lehetne egy kétórás szent áldozatbemutatás, mibe bele kell helyezni kiemelten azt a szándékot, hogy épüljön fel a Normafánál az engesztelő kápolna, valamint hogy a szent Szűzanya kepe és az a néhány gyöngy, mi levevödött, kerüljön vissza a Szentkoronára a Szentháromság akarata szerint.

Ambrus László

Kedves levélírónk itt hosszan felsorolja a saját imaszándékait. Ezt majd egy más összefüggésben közöljük.

Aki a témához szeretne hozzászólni, az az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írjon.