Családfagyógyító szentmise Justo atyával

Beküldve: Aktuális

Szeptember 18-án, szombaton családfagyógyító szentmie lesz Vácott a Szent Anna piarista templomban 15:00 órakor. A szentmisén igét hirdet, a szentmise után eucharisztikus áldást ad Justo Lofeudo atya, aki most az Eucharisztikus kongresszus egyik előadója volt, és aki 7 évvel ezelőtt segített megszervezni Magyarországon az első örökimádást Vácott.

Az engeszteléssel kapcsolatos programok a NEK-en és előtte

Beküldve: Aktuális

A kiengesztelődés szent művészet                                           zarándoklat és imatalálkozó

Ars Sacra Fesztivál | 2021 | #lelki
2021. szeptember 11. | 10:00-12:00 óra
Szent Margit emlékhely - Margitsziget
1007 Budapest, Margitsziget | térkép

Szent Margit sírjánál eucharisztikus imatalálkozó a családi közösségek kiengesztelődéséért Szent Margit közbenjárását kérve.

A családokon belül és a családok között sok feszültség, konfliktus, szakadás van, amelyek kiengesztelődésre várnak. Szent Margit, a nagy magyar engesztelő, kiengesztelte családját: apját Béla királyt és bátyját Istvánt. Az ő példája is azt tanúsítja, hogy a kiengesztelés-kiengesztelődés akkor lesz szent, ha Jézus Krisztus engesztelő áldozatába kapcsoljuk bele. Így a Margit-szigeten csatlakozhatunk az NEK családi programjához is.

KAPCSOLAT
Török Iván
(30) 963 7718
sukosd38gmail.com

 

https://www.ars-sacra.hu/prg.php?prgid=5884

 

https://www.ars-sacra.hu/prg.php?prgid=5865

Válasz a Szentháromság Gyermekei Engesztelő Családjával kapcsolatos 3 kérdésre

Beküldve: Szentháromság gyermekei

Válasz a Szentháromság Gyermekei Engesztelő Családjával kapcsolatos 3 kérdésre

Alig négyhónapos az az engesztelő család, a Szentháromság Gyermekei Engesztelő Családja, amely az összes engesztelőt szeretné egy családba összegyűjteni mint egy nagy gyönyörű virágcsokrot és átnyújtani azt a Szentháromságnak és a Szűzanyának. Sokan ráéreztek ennek a családnak a fontosságára, és már kb. 200 regisztrált tagja van. Közben merültek fel kérdések az engesztelő családdal és az itt letehető magánfogadalmakkal kapcsolatban. Ezekre szeretnék most válaszolni

Melyek ezek a kérdések?

  • 1. Vannak, akiket az tart vissza a Szentháromság Gyermekei Engesztelő Családjában a fogadalom letételétől, hogy érzi a saját állhatatlanságát, gyengeségét. Vajon tudja-e fogadalmait, ígéreteit teljesíteni, nem lesz-e hűtlen hozzájuk.

2. Félelem a megpróbáltatásoktól, amelyek az embert érhetik, ha leteszi a fogadalmakat. Úgy gondolja „elég nehéz már így is az életem, nem bírok már több terhet cipelni”.

3. Én már tagja vagyok ilyen olyan imaközösségeknek, vallásos csoportosulásoknak, esetleg szerzetes is vagyok, szerzetesi fogadalmakat is tettem egy szerzetesrendben. Hogyan egyeztethetők össze az ilyen közösségekhez, csoportokhoz való tartozásom most ehhez a családhoz való tartozásommal, az itt leteendő fogadalmak a saját szerzetesközösségemben már letett fogadalmakkal?