Bocsa József atya saját személyével, feladataival kapcsolatban az alábbiakat szerenté nyilvánosságra hozni.

 

Sokan ismernek ezért sokféle információ és pletyka kering rólam, amelyek egy része minden valóság alapot nélkülöz. Nemrégiben halálhíremet is keltették 🙂

Jól vagyok, a sok értem mondott imának köszönhetően is – koromhoz képest (néhány hónap múlva 70 éves leszek) – jó egészségnek örvendek. Szerzetesrendemben, a Piarista Rendben a papság és a tanárság mellett, amelyek egy piarista szerzetesnek az alapfeladatai, elég rég óta közfunkciókat is elláttam. 1992-től 1999-ig kecskeméti házfőnök voltam. 1999-től négy éven át a rendtartományt vezető 5 tagú testületnek a tagja voltam és novícius magiszter is. 1999-től 3 turnusban (maximum ennyit engednek a rendi szabályaink) 12 éven át a váci rendház házfőnöke voltam. Egy személyben intéztem ökonómusként a gazdasági ügyeket is mindmostanáig. 20 éven át a váci Szent Anna Piarista Templom templomigazgatója is voltam.

Az idén új tartományfőnököt választott a piarista rend, aki tanácsosaival együtt újra osztotta a különféle rendi szerepeket. Hál’ Istennek levette vállamról a még meglévő közfeladatok terhét, de nem teljesen, mert a következő négy évre is kinevezett házfőnök helyettesnek.

Ami tehát velem történt, az annyi, hogy gyakorlatilag nyugdíjaztak. Nem helyeztek el, nem tettek ki a rendből, a váci rendház tagja maradtam továbbra is. Ezeknek köszönhetően több időm és energiám marad mindarra, amit eddig is fontosnak tartottam: az imára, az engesztelésre, a különféle lelki programok szervezésére, mint például a kiengesztelődési találkozók (a következő október 12-én lesz), az engesztelők találkozói, lelkigyakorlatok, harmadik pénteki gyógyító-, közbenjáró összejövetelek, gyóntatás, stb.

Köszönöm az értem mondott imákat, és kérem a jövőben is, mert ezek nélkül nem tudom ellátni azokat a feladatokat, amelyeket az Isteni Gondviselés nekem szánt.

Bocsa József piarista atya