Mentsük meg Magyarországot” címmel az Emmanuel közösség néhány nappal ezelőtt imaestet rendezett. Az est fő vendége, előadója Virághalmy Sarolta volt, aki a Hír Tévében annak a csapatnak a tagja, amelyik kezdettől tudósít az ukrán háborúról. Az előadó a háború kirobbanása után maga is a helyszínen járt.

Az est linkje itt található. Érdemes meghallgatni, mert nem úgy beszél a háborúról, mint fősodratú médiában szokás. Képünk lesz arról, hogy mi folyik ott valójában, és mik a kilátások. Egyik záró kijelentése, hogy még ez év vége előtt eszkalálódhat a háború, úgy, hogy egész Európát belerángathatják, vagy még tágabb térségeket is, valamint úgy is, hogy akár atomfegyvereket is bevethetnek. Jelenleg is zajlik egy NATO hadgyakorlat felettünk, anélkül, hogy erről különösebben tájékoztatnának minket, amelynek egyik lehetséges következménye, hogy az egész NATO formálisan is hadba lép Oroszország ellen.

Gyakorlatilag nincs más eszköz a kezünkben, hogy ezeket a folyamatokat befolyásoljuk, hogy akaratunk ellenére belerángassanak minket a háborúba, csak az ima.

Az Emmanuel közösség a Szeretetláng egységima minél szélesebb körben való elterjesztésére koncentrál, hogy minél többen imádkozzák ezt az imát. Bizonyára sokan ismerjük már ezt az imát, de hogy kéznél legyen, ide másolom.

Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon, kezünk együtt gyűjtsön, szívünk együtt dobbanjon, bensőnk együtt érezzen, elménk gondolata egy legyen, fülünk együtt figyeljen a csendességre, szemünk egymásba nézzen, tekintetünk összeforrjon, ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért.

Ehhez az imához komoly ígéretek fűződnek. A Szeretetláng naplóban, ahonnan való, az szerepel, hogy ahol ezt imádkozzák, ott megvakul a sátán. Nem látja kiszemelt áldozatait. Jim Blount atya, amerikai exorcista, aki a közlmúltban többször is járt Magyarországon, ennek az imának csodás hatásairól számol be.

Már korábbi ittléteikor is terjesztette, legutóbb egy millió példányban való kinyomtatását határozták el, hogy minél többen imádkozzák.