Szőkefalván a jelenések megszűnése, és Rózsika halála után is minden hónap 17-én engesztelés zajlik. Az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően szeptember 17-én Bocsa József, piarista atya fogja vezetni az engesztelést, melynek keretében a Szűzanyának szentelődésüket végezhetik el, illetve újíthatják meg a jelenlevők.

Ez az odaszentelődés egy 33 napos előkészületet igényel mindenkitől, melyet mindenkinek otthon kell elvégeznie, napi teendői mellett. Ez hatékonyan segít abban, hogy az odaszentelődés valóban komoly aktus legyen. Ha komolyan tesszük, akkor valóban segítséget is kapunk a Szűzanyától a szép, nemes dolgok megvalósításához. Az odaszentelődés, felajánlottság egy szép cselekedet, mely által sok minden egyszerűbb lesz, hiszen onnantól egyértelművé válik életünk irányultsága. A felkészüléshez segítséget nyújtanak a „bocsajozsef.hu” honlapon található anyagok.

A távolságok miatt a legcélszerűbb, hogy erre három napot szánjunk, mely az alábbiak szerint nézne ki.

Szeptember 16-ánreggeli indulás Budapestről, busszal,

Szeptember 17-én délelőtt Rózsika házának meglátogatása, keresztút végzése, stb., délutántól éjfélig engesztelő összejövetel a templomban.

Szeptember 18-ánreggeli szentmise után indulás vissza Budapestre.

A résztvevők részére a két éjszakára szóló szállás és az ottani étkezés (vacsora, reggeli, ebéd, vacsora és reggeli), valamint a busz költség együttesen 20.000 Ft (a meghirdetett 28.000 Ft helyett).

Jelentkezni lehet telefonon Jánossy Gábornál (06/30-914-1484), vagy

e-mailon: info@tengernekcsillaga.hu, vagy

postai úton: Stella Maris Alapítvány, 1539 Budapest, Pf. 638.

Jelentkezési határidő a busz foglalása miatt: augusztus 22.

A zarándoklathoz – előzetes egyeztetés alapján – elképzelhető egy Kelet-magyarországi találkozási pont kialakítása is, a budapesti mellett, Szolnokon, Püspökladányon, esetleg Debrecenben.

 

Stella Maris Alapítvány, 2014. július