Az emberi élet a fogantatással kezdődik.
A magzat él, dobog a szíve, fájdalmat érez és mosolyog,
mint bárki közülünk.

Kedves Barátunk!

AzEGY KÖZÜLÜNK egy Európai Polgári Kezdeményezés

Mi az Európai Polgári Kezdeményezés?
Az Európai Polgári Kezdeményezés célja, hogy 1 millió európai polgár közvetlenül kérje fel az Európai Bizottságot, hogy az Unióhoz tartozó ügyekben a polgárok kérésére jogszabályt alkosson.

Mire irányul az EGY KÖZÜLÜNKEurópai Polgári Kezdeményezés?
Az Európai Unió illetékességébe tartozó ügyekben a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz és az integritáshoz való jog.

Nem kell tiltakozni semmi ellen, csak aláírni – vagy elektronikusan vagy papír formában –  ha egyetértetek azokkal az elvekkel, miszerint a magzatot már a fogantatásától kezdve megilleti az emberi tisztelet és bizonyos emberi jogok –  ezt az Európa Parlament is foglalja törvénybe, és így például az embriókkal való kísérletekhez ne adhasson az EU pénzt.

Miért írjam alá?
– Mert ami neked most 20 másodperc, az másoknak a jövőbeni megszületés esélyét jelentheti.
– Mert az Európai Unió történetében ez az első alkalom, hogy a polgárok közvetlenül beleszólhatnak a kontinens jövőjének alakításába.
– Mert egy olyan horderejű kérdésről van szó, ami nem kevesebbet tűz ki célul, minthogy a legkisebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat is illesse meg az élethez való jog.
– Mert egy történelmi jelentőségű, 27 európai országban egyidőben zajló emberi jogi vállalkozás részese lehetsz.

Mi lehet a kezdeményezés eredménye?
Elérhetjük, hogy az Európai Unióban közpénzekből ne támogassanak embrionális életek elpusztításával járó kísérleteket és más tevékenységeket.

Mit kell most tennem? Hol írhatom alá?
Interneten keresztül a www.egykozulunk.huoldalon (az Aláíromfülre kattintva),
vagy papír alapon kizárólag az Európai Bizottság által jóváhagyott formanyomtatványon, melyet kérésre emailben elküldök: kapcsolat@egyuttazeletert.hu

Az aláírt formanyomtatványt postafordultával kérjük elküldeni a 2890 Tata, Postafiók 75 címre legkésőbb 2013. Anyák napjáig (május 5.).

Fontos: A kitöltött aláíróívek fenti címre történő elküldésének elmulasztása az adatok illetéktelen felhasználásának minősül, és jogi eljárást vonhat maga után.

Kik állnak a kezdeményezés mögött?
Az Európai Polgári Kezdeményezés a polgárok alulról szerveződő civil akciója. Európa szerte önkéntesek, szülők, nagyszülők, fiatalok és idősek szervezik a gyűjtést. Magyarországon is számos civil szervezet csatlakozott az aláírásgyűjtéshez.

A magyarországi mozgalom koordinációját az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület munkatársai vállalták magukra: www.egyuttazeletert.hu


Ha szeretnél önkéntesként részt venni ebben a történelmi vállalkozásban, akkor várjuk jelentkezésedet a kapcsolat@egyuttazeletert.huemail címen! Hogy minél többekhez eljuttathassuk az üzenetet, anyagi támogatásra is szükségünk van. Pénzbeli felajánlásokat az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület bankszámlájára várunk "Egy közülünk" megjelöléssel: 10700718-47932007-51100005

Frivaldszky Edit

Együtt az Életért

Közhasznú Egyesület


„Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot.” (Mt 9,13)

————————————————————————————————————————————

Az elektronikus formában való aláírást javasolnám, de nagyon kell figyelni, hogy pontosan töltsétek ki az adatmezőket, mert egyébként érvénytelen lesz a szavazatotok.

Akit érdekel a papír formájú aláírás és szeretne ennek a gyűjtésében részt venni, kérem, forduljon hozzám, elmondanám a kulcsinformációkat, itt is nagyon figyelni kell, hogy érvényes legyen a szavazat!

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

0.lépés – Ki kell választani, hogy hivatalosan milyen EU-s ország állampolgára vagy
1.lépés – Meg kell adni, hogy milyen dokumentumnak a számát adjátok meg (útlevél v. személyi v. személyi szám stb.)
2.lépés – Meg kell adni az 1.pontban kiválasztott dokumentum sorszámát

3.lépés – Keresztnév megadása

     (az adatokat a magyar Választási Iroda ellenőrzi majd, ezért lehetőleg olyan formában adjátok meg a neveteket, ahogy a választási listában szerepel!

4.lépés – Családnév megadása
5.lépés – Állampolgárság megadása
6.lépés – Két alsó négyzetbe való klikkelés amivel elfogadjuk, hogy támogatjuk a kezdeményezést és hogy elfogadjuk az adatvédelmi elveket
7.lépés – képen látható biztonsági karakterek beírása
8.lépés – KÜLDÉS gomb lenyomása – Ez is nagyon fontos, nehogy lemaradjon!!!! —