Az újévi jókívánságokkal induló video fordítása

https://youtu.be/am6NN5Z16Pg

 

Ha a 2020. év bekerül a történelembe, úgy fognak emlékezni rá, mint a végzet és a sötétség évére.

A soha nem tapasztalt helyzet záruljon le, váljon egy új rendezett helyzetté, és kezdődjön ez a 2021. év, ahogy kellene: mint a kegyelem és a megváltás éve.

Edgardo „Bing” Arellano atya vagyok, a Szent Család Nemzetközi Szövetségének (AHFI) lelki vezetője.

Mindenkinek kívánok szívet melengető, nagyon boldog, áldott, új esztendőt!

Mi teszi áldottá és örömtelivé a 2021. évet, amely Mária, Isten szent Anyja ünnepével kezdődik? Ez egy olyan ünnep, amikor az egész kereszténység Jézus Krisztus Istenanyaságát ünnepli, akinek a keresztények elhiszik, hogy az Úr az Isten Fia.

És ebben az évben megemlékezünk Szent Józsefről. Ez az ő éve, aki az egyetemes egyház védőszentje, a család védelmezője és a gonosz szellemek réme.

Az új év mindig tele van meglepetésekkel és kihívásokkal.

Ki gondolta volna, hogy az előző 2020-as újévi ünnep egy Covid 19 világjárvány kezdete, amely lezárja és megbénítja az egész világot egy teljes évre és ki tudja mikor ér véget ez a pestis.

Sokan felkészületlenek voltak, ezért szenvedtek a családi életükben oly sok csapást. Nem számoltak azokkal a szörnyű lelki következményekkel, hogy a családodat megfosztották Anyánktól, az Egyháztól, mert féltek, hogy megfertőzik egymást.

Nincs mise, nincs szentáldozás, nincs gyónás, nincs szentségimádás – csak néhányat említve.

Ez a 2021. év határozottan sok reményt és örömet tartogat számunkra.

A világjárvány hamarosan véget ér, de ahhoz, hogy jól megtanuljuk a leckét a tavalyi csapásból, előre kell látnunk és ébernek kell lennünk.

Feltárul az Isten és a Sátán közötti végső döntő csata a Fatimai Szűzanya szerint, Lucia nővéren keresztül. A Családi és a házassági élet egykori pápai bizottságának az elnöke Carlo Caffarra bíboros szerint a családnak kell a középpontban lennie, mert nyilvánvalóan a család az alapja a társadalomnak és az egyháznak. Ha a Sátán tönkreteszi a családi életet, az a katolikus egyház által támogatott társadalom és kereszténység végét jelenti. Mindannyian a Sátán és csatlósainak totalitárius, istentelen hatalma alá kerülünk.

Ahogy – a Katekizmus 675. pontja szerint – közeledünk a végidőkhöz, az Isten és a Sátán közötti harc a hit elvesztésével súlyosbodik és fokozódnak az ördögi tevékenységek az idők végéig, amikor Krisztus ismét eljön dicsőségben, hogy megváltson minket.

Azonban ebben a 2021. évben Istent szeretete felülmúlhatatlan lesz azoknak, akik bíznak Benne.

Az idei év nagy ünnepe, a kereszténység 500-ik évfordulója Ázsiában, Cebuval a középpontban. Ugyanakkor Szent Józsefnek, a családi élet védőszentjének az éve. Ez nagy reményt és várakozást támaszt minden ázsiai család és az egész világ számára.

A gyermek Jézus (Santo Nino) és Mária, a Fatimai Szűzanya nem hagyja el családunkat a Sátán szándékaival ellentetben. Ezért minden család fogja össze tagjait a hűség megmentésének két oszlopa, Jézus és Mária körül, ebben a viharos időben, a 2021. évben. Így minden családnak biztosítva van a védelme a további megpróbáltatásoktól, amit a Sátán tervez ellenünk.

De Jézusnak és Máriának szüksége van a te együttműködésedre, hogy megnyerjük ezt a végső csatát a Sátán ellen.

Hogyan?

Jézus és Mária Szent Család Nemzetközi Szövetségének (AHFI) misszionáriusai segítenek hogy eljussanak családjaitokhoz, a Kisded Jézus és a Fatimai Szűzanya, nemzetközi 500-ik évfordulós zarándokszobrai (International Quincentenary Pilgrim Image IQPI-500 ), hogy elhozzák a családi ima, az odaszentelődés, az engesztelés és az evangelizáció áldásait a családodba, hogy biztos lehess abban, hogy Jézus és Mária védi családodat egy esküdt ellenséggel, az ördöggel szemben a házassági és a családi élet elleni végső, döntő csatában a 2021. évben.

Mi, a Szent Család Nemzetközi Szövetsége, a 2021. és 2025. év között globális családevangelizációs missziót indítottunk a nemzetközi 500-ik évfordulós zarándokszobrok, a gyermek Jézus és a Fatimai Szűzanya evangelizációs szobrainak a megáldásával. Őexellenciája Jose Palma, a Fülöp-szigeteki Cebu érseke áldotta meg ezeket a szobrokat az ázsiai kereszténység 500-ik évfordulója megünneplésének a részeként, amely Cebuban 1521-ben kezdődik.

Ez az AHFI családi mozgalom nagyon jelentős eseménye, melyet 2020. december 28-án, az Aprószentek ünnepén tartottak Cebu történelmi városrészében. Ez alkalommal az AHFI minden misszionáriusát hivatalosan 195 országba küldték el.

Az elkövetkező hetekben tájékoztatni foglak titeket arról, hogy a küldetés hogyan halad, és hogyan lehet benne aktívabban részt venni. Ha feliratkoztál a YouTube.com/ATHFormation csatornánkra, akkor már az AHFI család része vagy, küldetésünk világának fontos munkatársa.

A következőkben itt láthatjátok, hogy Jose Palma érsek hogyan áldja meg a gyermek Jézus (Santo Nino) és a Fatimai Szűzanya nemzetközi 500-ik évforduló zarándokszobrait, amely elindítja a mi AHFI globális családi evangelizációs küldetésünket.

Isten áldjon meg benneteket! Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.