Június 21-én, Úrnapja előestéjén Beer Miklós váci megyéspüspök úr felszentele a váci Szent Anna Piarista Templom szentségimádási kápolnáját. Ünepélyesen elhelyezésre került monstranciában a Szentségi Jézus az átlátszó falú tabernákulumban, ahol egyelőre napközben a hét minden napján állandóan látogatható.

A távolabbi cél az állandó szentségimádás megvalósulása. A környékbeliek közül, aki rendszeresen vállalna legalább heti egy alkalommal egy órás szentségimádást, az jelezze Rózsahegyi Margitnál (rhegy@freemail.hu). Nem kell félni az elköteleződéstől. Ha valaki nem tud egy-egy alkalommal mégsem ott lenni, megoldható a helyettesítése.

Július hónapban Magyarországra látogat az Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesrend egyik alapító tagja Justo Feudo atya, aki bőséges tapasztalatai alapján beszélni fog a folyamatos szentségimádás óriási áldásairól azon személyek és a területek számára (falu, város, egyházmegye, ország), akik részt vesznek benne, és ahol megvalósul a folyamatos szentségimádás.