Kiengesztelődési Találkozó 2019.10.12.

Beküldve: Engesztelők Találkozója

Az idei kiengesztelődéi találkozó időpontja az eredetileg kitűzötthöz képest változott. Október 12-én, szombaton lesz a váci Szent Anna Piarista Templomban.

Öt éve indult el itt az örökimádás. A találkozó alaptémája az Oltáriszentség lesz. Szeretnénk meghívni erre a közös ünneplésre más örökimádó, szentségimádó közösségeket is. Egyúttal készület lesz ez a találkozó az egy év múlva tartandó Eucharisztikus Világkongresszusra is.

A találkozó delelőtt 10 órától délután 17 óráig tart. Részletes programját később közöljük.

Szeretet Földje Találkozó szeptember 22-én, vasárnap Törökbálinton

Beküldve: Aktuális

Téma: “Azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” (Jn 10, 10) 

Zenei szolgálat: Te Deum zenekar
Program:
9.00: Imaóra és dicsőítés
10.00: Tanúságtételek és előadások
Előadók: Regina Collins nővér, Éberlein Éva, Sipos Gyula
Ebédszünet
14.00: Gyógyító mise és közbenjáró imaszolgálat
A szentmisét bemutatja: Bohn István atya
16.00: Közös ima és dicsőítés - bemutatkoznak a törökbálinti keresztény zenekarok
A folyosón a Szeretet Földje Alkotóközösség tagjainak kiállítása
Fontos: előző este, szombaton este 19 órától közös zenés imaóra az Isteni Szeretet Közösség házában (Baross u. 2.)
Szállás lehetőség ugyanitt azoknak, akik szombat estétől szeretnének részt venni az összejövetelen! (Jelentkezés: tel: 06-30/73-87-835)
A program ingyenes,
mindenkit szeretettel várunk!
A helyszín megközelíthető az M1, M0 és M7 autópályákon keresztül, valamint Budapestről a négyes metró kelenfödi végállomásáról induló 172-es, 173-as kék busszal. Leszállni a Hősi emlékmű megállónál kell, és felsétálni a Munkácsy Mihály utcán a művelődési házig - gyalog kb. 4 perc).

Információk első kézből

Beküldve: Aktuális

 

Bocsa József atya saját személyével, feladataival kapcsolatban az alábbiakat szerenté nyilvánosságra hozni.

 

Sokan ismernek ezért sokféle információ és pletyka kering rólam, amelyek egy része minden valóság alapot nélkülöz. Nemrégiben halálhíremet is keltették :)

Jól vagyok, a sok értem mondott imának köszönhetően is – koromhoz képest (néhány hónap múlva 70 éves leszek) – jó egészségnek örvendek. Szerzetesrendemben, a Piarista Rendben a papság és a tanárság mellett, amelyek egy piarista szerzetesnek az alapfeladatai, elég rég óta közfunkciókat is elláttam. 1992-től 1999-ig kecskeméti házfőnök voltam. 1999-től négy éven át a rendtartományt vezető 5 tagú testületnek a tagja voltam és novícius magiszter is. 1999-től 3 turnusban (maximum ennyit engednek a rendi szabályaink) 12 éven át a váci rendház házfőnöke voltam. Egy személyben intéztem ökonómusként a gazdasági ügyeket is mindmostanáig. 20 éven át a váci Szent Anna Piarista Templom templomigazgatója is voltam.

Az idén új tartományfőnököt választott a piarista rend, aki tanácsosaival együtt újra osztotta a különféle rendi szerepeket. Hál’ Istennek levette vállamról a még meglévő közfeladatok terhét, de nem teljesen, mert a következő négy évre is kinevezett házfőnök helyettesnek.

Ami tehát velem történt, az annyi, hogy gyakorlatilag nyugdíjaztak. Nem helyeztek el, nem tettek ki a rendből, a váci rendház tagja maradtam továbbra is. Ezeknek köszönhetően több időm és energiám marad mindarra, amit eddig is fontosnak tartottam: az imára, az engesztelésre, a különféle lelki programok szervezésére, mint például a kiengesztelődési találkozók (a következő október 26-án lesz), az engesztelők találkozói, lelkigyakorlatok, harmadik pénteki gyógyító-, közbenjáró összejövetelek, gyóntatás, stb.

Köszönöm az értem mondott imákat, és kérem a jövőben is, mert ezek nélkül nem tudom ellátni azokat a feladatokat, amelyeket az Isteni Gondviselés nekem szánt.

Bocsa József piarista atya

Elsőszombati mise az Anna-Réten

Beküldve: Szent Anna-rét

A szeptemberi elsőszombatra esik  a helyi plébánia, az Istenhegyi Szent Lászó plébánia hagyományos zarándoklata a Kápolnához az Anna rétre. A plébánia honlapján ez olvasható:

Találkozás a Normafánál, a 21/A autóbusz végállomásánál 15 órakor. Zarándokmenetben megyünk a kápolnához. Elimádkozzuk a rózsafüzért, a szentmise 16 órakor kezdődik.

Ehhez a zarándoklathoz csatalakozunk, tehát a szentmise szeptember elsőszombatján nem 14, hanem 16 órakor lesz.

 

 

 

További cikkeink...