Szentmise Magyarország engesztelő hivatásának a kibontakozásáért

Beküldve: Aktuális

Ideje: 2019. június 7, elsőpéntek 15.00 óra     A szentmisét a Mária Rádió egyenesben közvetíti

            Helye: Szent Vér kápolna Budapest (a kápolna megközelíthető a Bécsi útból nyíló Doberdó útról, amelyen az Óbudai Egyetem két épülete között elhaladva az aszfalt út végéntől az erdei úton 3-5 perc a kápolna.

A kápolna a volt Trinitárius templomtól is megközelíthető. A Kiscelli Múzeumtól előtte 14.00 órakor keresztút indul a kápolnáig.

             A szentmisét bemutatja Bocsa József atya

 

A szentmise bevezetője

 

Elsőpéntek van, a szentgyónásnak, és Jézus Szent Szíve engesztelésének az ünnepe. Az egész június hónap Jézus Szentséges szívének van szentelve.

Egy hete volt első szombat. Az elsőpéntek és az elsőszombat, a Szűzanya Szeplőtelen Szíve engesztelésének az ünnepe most éppen szétvált egymástól. De e két Szent Szív egymástól elválaszthatatlanok. A szeretet örök példáját adják nekünk. Ha tudjuk mi is Jézust Mária Szívével szeretni, és Máriát Jézus szívével, ahogyan ők szerették egymást, akkor tökéletes lesz a szeretetünk.

Szeretnénk e szentmisében felajánlani magunkat a két Szent Szívnek és Szent Józsefnek, hogy beléphessünk a Szentcsalád szeretetáramába, hogy ott minden bűnünktől megtisztuljunk, minden sebünk, amit a bűn ejtett rajtunk, begyógyuljon, és képesek legyünk mi is ennek a megváltó, engesztelő szeretetnek a hordozására.

 

A szentmise homiliája

Családok odaszentelődéséhez tolmács kerestetik

Beküldve: SZENT CSALÁD NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (AHFI)

A Szűzanya fatimai szobra a közelmútban tett már egy körutat Magyarországon. Vannak, akik akkor már odaszentelték magukat Jézus Szentséges és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Lehetett kérni családok odaszentelődését is.

Azoknak a családoknak az odaszentelődésére, akik ezt már kérték, június 14-20 közti napokban kerül sor. A Bécsből érkező misszionáriusok mellé keresünk angolul vagy németül beszélőt, aki elkíséri a misszionáriusokat a családokhoz. Nem szükséges ehhez magas szintű nyelvtudás. Arra van szükség, hogy a család felé néhány egyszerű dolgot tolmácsoljanak.

Azok jelentkezését várjuk, akik ebben az időben akár 1 napot is rá tudnak erre szánni. Kérjük erre a címre írjanak, adják meg elérhetőségeikett, és hogy mely napokat tudnák vállalni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Szent Család Nemzetközi Szövetségéről, amely szervezi a Szűzanya világ körüli útját, lelki vezetőjük magarországi lelkigyakorlatáról további információk itt találhatók.

 

A fatimai Szűzanya szobrok világkörüli útja

Beküldve: SZENT CSALÁD NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (AHFI)

A Szűzanya fatimai jelenéseinek 100. évfordulója alkalmából 2017-ben Ferenc papa megáldott 6 vándorszobrot, minden földrész számára egyet. Ennek célja, hogy emlékeztessen a Szűzanya imádságra és engesztelésre hívó üzenetére. A vándorszobor ellátogat plébániákra, iskolákba, kórházakba és öregotthonoka. 2018 március 7-én a Nemzetközi Szent Család Szövetség kérésére a Szentatya meghosszabbította a vándorszobrok misszióját, mivel egyre nagyobb szükség van arra, hogy az egész világon meghallják a Szűzanya imádságra és engesztelésre szóló felhívását. A Szűzanya kegyszobrának látogatása 2017 óta már rengeteg kegyelmet közvetített.

További cikkeink...